Предлог 8 филмови поврзани со финансии

Предлог 8 филмови поврзани со финансии

Секогаш е добар совет да имате познавање за светот на финансиите со цел да донесувате разумни одлуки за инвестиции и да го разберете економскиот пејзаж што може да влијае на вашите инвестиции.

Додека многумина од нас се премногу зафатени за да седнат и да прочитаат книга на тема финансии, направени се неколку филмови кои се забавни и едукативни.

Ви наведуваме 7 филмови кои се занимаваат со финансии или пазари што секој инвеститор треба да ги гледа во одреден момент.

  •  Boiler Room

Обидувајќи се да ги исполнува високите стандарди на неговиот татко, добива работа како брокер за фирма за приградски инвестиции што го става на брза патека до успехот. Но, работата можеби не е толку легитимна како што се појави за прв пат.

  • The Wolf of Wall Street

Врз основа на вистинската приказна за Jordan Belfort, од неговото издигнување до богат брокер кој го живее животот, па сè до неговиот пад, вклучува криминал, корупција и федерална влада.

  • The Big Short

Во 2006-2007 година група инвеститори се обложуваат против американскиот пазар на хипотека. Во своето истражување откриваат колку е недостаток и корумпиран пазарот.

  • Barbarians at the Gates

Претседателот на една голема тутунска компанија одлучи да ја купи самата компанија, но следува војна за наддавање, бидејќи другите компании прават свои понуди.

  • American Psycho

Еден богат извршен директор во банкарството за инвестиции во New York City, Patrick Bateman го крие своето алтернативно психопатско его од своите соработници и пријатели, додека тој се впушта подлабоко во неговите насилни, хедонистички фантазии.

  • Glengarry Glen Ross

Овој филм ја покажува алчноста и тајноста на тактиката на која може да бидат изложени продажните места, како и притисокот врз нивните претпоставени врз трговците. Додека целата актерска екипа е врвна, „мотивацискиот говор“ на Алек Болдвин го украде целиот филм и ги открива апсолутните најдобри и најлоши лица на работење под огромен притисок.

  • Rogue Trader

 Приказната за Nick Leeson (Ewan McGregor), амбициозен брокер за инвестиции кој самостојно банкротираше една од најстарите и најважните банки во Велика Британија.

  • Trading Places

Снобистичен инвеститор и умешен уличен уметник сметаат дека нивните позиции се обратни како дел од облогот од страна на двајца возбудливи милионери.

Од: | 22-06-2020 | Категорија: Забава

Овој сајт користи колачиња (cookies), за да ги подобри услугите.Разбери повеќе

Сфатив
best live chat