Како да го искористиме нашиот приход на најдобар начин?

Како да го искористиме нашиот приход на најдобар начин?

Штедач или трошач е подобро да се биде? Веројатно често си го поставуваме ова прашање скитајќи помеѓу амбицијата да издвоите пари за идни инвестиции или тешки времиња и желбата да си допринесете задоволства и незаборавни моменти. Всушност, ваква дилема воопшто не треба да стои пред вас. Ќе добиете повеќе во финансиски и емоционален план, доколку не се движите помеѓу овие две крајности, ќе научите да ги користите вашите расположливи средства на вистински начин. Начин кој ви овозможува да ги допирате малите радости од животот и во исто време да ги трошите мудро парите. Дали е тоа возможно? Да, сосема е можно, под услов да го следите советот што ќе ви го дадеме во следните подточки:

  • Обложување на квалитет

Од досегашното искуство како корисник веројатно си научил дека најефтината опција не е секогаш најдобра. И дека во многу случаеви евтиното може да биде всушност екстремно скапо. Ќе ви дадеме едноставен пример за избор на чевли или патики. Каква корист ќе имаш од купување на ефтини обувки ако тие ќе бидат оштетени за неколку месеци? Многу е подобро да се купат обувки кои се продаваат по поовисока цена, но исто така се направени од квалитетен и издржлив материјал. Така ќе се чувствуваш поудобно, а во исто време ќе ги зачувате вашите трошоци на подолг рок.

  • Купи го она што навистина ти треба

Според истражувањето спроведено во САД, едно просечно семејство во земјата исфрла речиси 50% од купените прехранбени производи. Која, на годишно ниво, е еквивалентна на финансиска загуба од повеќе од две илјади долари. Можеби бројките во Македонија не се толку високи, но овој тренд секако оди во иста насока. Дали сте размислувале за тоа колку непотребна храна купувате, а потоа ја фрлате во контејнер? Ако не сте, крајно време е да го сторите тоа. На поетокот на неделата би било добра идеја да направите листа на прехранбени продукти што ќе ви требаат за готвење, закуски, брза храна и.т.н. Придржувајќи се кон оваа листа последователно ќе заштедите голем број на непотребни и неоправдани трошоци.

  • Чекај го вистинскиот момент

Не брзајте да купите се што сакате веднаш и престанете да мислите дека нема да има други можности за тоа. Во повеќето случаи, тоа е толку спротивно – со текот на времето, не само што се појавуваат нови можности за купување на производи, тие често се и попрофитабилни од сегашните. Затоа препорачуваме прво да се испита дали трговецот нуди промотивни понуди и специјални понуди, колку се добри и каде се обично достапни. Извлекувањето на поголемиот дел од ваквите промоции е најдобриот начин да се добијат квалитетни производи по релативно ниски цени.

  • Стави крај на импулсивните купувања

Често се случува и покрај претходно направениот план или други списоци со производи, за време на самиот шопинг да се подадеме на своите импулси и да си купиме нешта кои реално немаат практична примена за нас. Во оваа насока голема улога играат и вешто промотивните и маркетинг потфати на трговците. Како може да спречите импулсивни набавки? Пред да земете некој продукт што сте го одбрале, препорачуваме да паузирате една минута. Размислете за оваа минута дали кога влеговте во продавница влеговте конкретно за тој производ. Ако одговорот е негативен, најдобро е да го вратите производот на полица и да продолжите.

  • Барајте повеќе искуства

Последно и непомалку важно, бидете сигурни дека потрошените пари навистина ќе ви донесат радост и позитивни емоции. Во таа смисла, екскурзии, посети на нови и непознати места, како и забава со пријателите ќе направат многу подобра работа отколку било каква материјална добивка. Тие неверојатни искуства ќе останат запечатени во свеста и ќе останат прекрасни спомени од животот. Ви гарантираме дека нема да зажалите за таков избор.

Животот е само еден и мора да го живееме целосно, уживајќи во секој момент. Немојте да се двоумете да ја промените ситуацијата секогаш кога стресот ќе дојде на виделина и имате потреба од разновидност и релаксација. И доколку имате потреба од дополнително финансирање, М Кеш е на прагот да ви помогне да ги добиете потребните пари во вистинското време. Изберете М Кеш и загарантирајте си прекрасни искуства!
 

Од: | 20-11-2017 | Категорија: Брз кредит

Овој сајт користи колачиња (cookies), за да ги подобри услугите.Разбери повеќе

Сфатив
best live chat