Кои производи не треба да се купуваат од втора рака?

Кои производи не треба да се купуваат од втора рака?

Купувањето на употребуваните производи и стоки станува се повеќе популарно и широко распространето во последно време. И ова е совршено нормално, со оглед на тоа што им овозможува на потрошувачите да се здобијат со квалитетни и добро зачувани предмети по многу пониски цени од нормалното. Колку и сепак да си навикнат на шопинг од продавници за половни производи, треба да имате на ум дека не е препорачливо да ги практикувате за сите категории производи. Бидејќи има стоки и производи кои купени половно не само што нема да ти го обезбедат очекуваниот квалитет и сигурност, ќе ви донесат одредени ризици за здравјето и безбедноста на вас и вашето семејство. Во следните редови, ќе ви посочиме одредени производи и стоки кои не треба да се купуваат од втора рака.

Бебешки и детски креветчиња - не можеме а да не започнеме со оваа категорија, бидејќи има директна врска со безбедноста на нашите наследници. Креветчињата предвидени за бебиња и мали деца во принцип треба да ги исполнуваат строго дефинираните безбедносни критериуми. И секоја дефект на нив може да стане ризик за животот и здравјето на бебето. При купувањето на оваа категорија , исклучително е тешко да се процени дали се зачувани во состојба која ги исполнува бараните стандарди. Затоа ви препорачуваме постојано да се избегне купување на користени производи од оваа категорија. Купувањето на ново креветче може да биде малку поскапо, но тоа ќе ви гарантира сигурност за вашето дете и мир за вас како родител.

Автомобилски седишта - Друг вид на производ кој игра важна улога во обезбедувањето на безбедноста и сигурноста на луѓето. Повластените седишта од втора рака можат да се купат на многу места и по многу поволна цена за вас како потрошувач. Но, дали тие кријат какви било ризици? Исто како што е случајот со бебешките креветчиња, и за седиштата тешко е да се увиди дали имаат дефект или неисправност. Покрај тоа, стандардите за безбедност на возењето и технологиите се надградени и рафинирани со секоја измината година. Во оваа смисла, не е добра идеја да користите веќе користени седишта за автомобил. Или, во најмала рака, препорачуваме да ги купите од пријатели или познаници кои можат да потврдат дека сè е во ред.

Душеци - квалитетните душеци обично се достапни на пазарот со релативно високи цени, и можеби купувањето од втора рака изгледа како зделка. Сепак, ова не е добра идеја. Повеќето душеци од втора употреба длабоко во нивните влакна содржат остатоци од телесни течности, мртва кожа и прашина. Тоа се фактори кои негативно ќе влијаат на вашиот целосен одмор и целокупното здравје. Но, постојат уште полоши варијанти. На пример, душеците инфицирани со грешки во креветот може да ве чини многу напор и цена за да се справите со проблемот. Значи, нели е подобро да се плати малку повисока сума за нов и квалитетен душек, и да се спасите себе си од голем број на главоболки потоа?

Парфеми и козметички препарати - во принцип, ништо не е во ред со купување или позајмување парфеми од близок пријател или добар познаник. Но, купувањето на употребувани парфеми и козметички препарати, што не е познато од кого биле користени, е друго прашање. Имајте на ум дека тоа може да носи различни бактерии и инфекции преку истите. Сепак, се става на деликатни области околу очите, ушите и устата. Во оваа смисла, избегнувајте купување на втора рака парфеми и козметички средства, без разлика дали се во совршена состојба или дури и изгледатаат како речиси неискористени.
Правосмукалки - и конечно завршуваме со оваа категорија апарати за чистење, кои традиционално се наоѓаат во речиси секој дом. Купувањето на употребувана правосмукалка не се препорачува поради неколку причини. Прво, сте слушнале ли некој од вашите пријатели да се ослободи од правосмукалка која добро функционирала? Ние сме прилично сигурни дека не сте. Од тука можете да ја оцените состојбата на апаратите што ќе ги најдете во продавниците од втора рака. Покрај тоа, никогаш не е можно да се знае за што се користи правосмукалката и колку бактерии и микроорганизми содржи. Па подобро да инвестирате во нова правосмукалка што ќе ве служи одлично подолго време.

Не е важно колку се профитабилни купувањата од втора рака , постојат некои категории на производи кои едноставно не можете да си ги дозволите. Бидејќи тоа негативно ќе влијае на здравјето и безбедноста на вас и вашето семејство. И во случај да сте во привремени финансиски тешкотии и да не можете да ја платите цената на нов производ, M Cash е до вас за да ви помогне. Аплицрајте за кредит до 12.000 денари до крајот на годината, со период на враќање од 30 дена и искористете ја промотивната каматна стапка од 0%. Одлучете се за кредит од M Cash и обезбедете сигурност за целото семејство!
 

Од: | 13-12-2017 | Категорија: Забава

Овој сајт користи колачиња (cookies), за да ги подобри услугите.Разбери повеќе

Сфатив
best live chat