Што се брзите кредити?

Што се брзите кредити?

Брзите кредити се моментално решение за твоите краткотрајни финансиски потешкотии. Тие се дизајнирани за кратки временски периоди и не се препорачливи за долгорочна употреба. Брзите кредити треба да ги користиш само доколку знаеш дека можеш да ги исплатиш на време.

Нивната главна намена е да ти помогнат во справувањето со непредвидливи ситуации, најчесто кога до твојата плата има неколку дена, а проблемот бара решение во најбрзо можно време. За разлика од традиционалните кредити кои се земаат на повеќе години, брзите кредити најчесто траат неколку седмици.

Бидејќи нивната намена е решение на краткорочни проблеми, како дупка во буџетот, понудените суми се многу пониски од банкарските кредити, овозможувајќи ти исплата во најкраток период. Најчесто позајмуваните суми се движат од 6 000 до 9 000 денари, со рок на исплата до 30 дена. Ова посочува дека навистина кредитите се користат за краткорочни и непредвидени трошоци. 

Исто така, брзите кредити не бараат никаква гаранција од тебе, како на пример жиранти, правејќи ги многу подостапни од другите решенија. Но, самиот недостиг на гаранција налага повисоки камати заради зголемениот ризик.

На прв поглед, брзите кредити изгледаат како многу скапи, но тие не се толку различни од традиционалните кредитни линии – Се додека редовно се исплаќаат.

Ние ти нудиме од 13 000 до 70 000 денари со рок на исплата од 3 до 12 месеци, во зависност од избраната сума.

Од: | 08-08-2016 | Категорија: Брз кредит

Овој сајт користи колачиња (cookies), за да ги подобри услугите.Разбери повеќе

Сфатив
best live chat