Колачиња

Што претставуваат "колачињата"(cookies)?

"Колачињата" (Cookies)" се мали делови на информации кои се чуваат на компјутер или друг уред, ракуван од Вас. Веб прелистувачот ги испраќа овие "колачиња" назад кон тој сајт при секоја Ваша посета и ни помага да ја сочуваме информацијата за Вашите кориснички преференци. Ако сакате да добиете подетални информации во врска со "колачињата" и нивната функционалност, може да го посетите http://www.aboutcookies.org/.

Секогаш кога ќе ја посетите нашата веб страница преку "колачиња" или други технологии може да се собираат информации. Со користењето на овој веб-сајт, Вие се согласувате со користење "колачиња", како што е опишано во нашата политика за користење на "колачиња".

Зошто користиме "колачиња"?

Колачињата ни помагаат да ги обезбедуваме, заштитуваме и подобруваме нашите услуги. Преку персонализирана содржина, приспособување и мерење на рекламите, ние се стремиме да Ви обезбедиме прилагодени и соодветни услуги. " Колачињата" кои ги користиме, можат да се поделат во неколку категории:

  • Автентичност

Користиме "колачиња" кои имаат за цел да потврдат кога сте го користеле веб сајтот, за да можеме да го олесниме Вашиот пристап и да Ви покажуваме соодветна содржина.

  • Заштита

Користиме "колачиња" кои ни помагаат да ги одржуваме заштитени Вашите податоци.

  • Реклама и анализа

Користиме "колачиња" кои ни помагаат да Ви обезбедиме содржини преку насочено рекламирање, кое е од значење за Вас и Вашите интереси. Со овој вид на "колачиња" можеме да го ограничиме бројот на импресиите на нашите реклами.

" Колачињата" ни помагаат да ги нудиме и мериме рекламите.

  • Посветеност

Користиме "колачиња" за да можеме да Ви обезбедиме подобро искуство.

  • Анализи и истражувања

Користиме "колачиња" кои ни помагаат да го разбереме начинот на кој луѓето ги користат нашите услуги и за да можеме да ги подобруваме.

Како да ги контролирате "колачињата"?

Посетувајќи го овој сајт Вие се согласувате со користењето на "колачиња" од наша страна. Ви овозможуваме да ги контролирате и управувате "колачињата" кои ги користиме. Ве молиме имајте предвид дека отстранувањето или блокирањето на "колачињата" може да го ограничи Вашиот пристап до одредени функции на овој веб-сајт.

Контрола на прелистувачот

Повеќето прелистувачи Ви овозможуваат да ги ограничите или избришете одредени видови "колачиња" на индивидуален принцип, како и да блокирате "колачиња" од избрани веб-сајтови. За информација како да ги смените подесувањата на Вашиот прелистувач, за да ги блокирате или филтрирате "колачињата", посетете го http://www.aboutcookies.org/ или http://www.cookiecentral.com/faq/.

Социјални копчиња

Користиме социјални копчиња, за да им овозможиме на нашите корисници да споделуваат или да обележуваат веб страници. Тоа се копчиња на трети страни, кои што можат да запишуваат информации за Вашите сесии на интернет.

Надворешни веб услуги

Користиме надворешни веб сервиси на овој веб-сајт со цел прикажување на содржината на веб страниците на овој веб-сајт. Како во случајот со социјалните копчиња, ние не можеме да ги ограничиме овие сајтови да собираат информации за користената од Вас содржина.

Овој сајт користи колачиња (cookies), за да ги подобри услугите.Разбери повеќе

Сфатив
best live chat