Одобрување на кредити во време на Корона вирус

Одобрување на кредити во време на Корона вирус

19-05-2020 | 0 Коментари | 143

Оваа година поради непредвидлиовиот вирус дојде до финансиска криза која им покажа на компаниите колку е тежок патот до успехот и надминување на непредвидливите препреки кои следуваат.

Но истовремено укажа и на суштинската важност на постоењето на финансискиските друштва можат да им помогне на населениетово во справувањето со ударите кои ги задаваат неочекуваните кризи па и на подолг период.


За време на оваа национална вонредна состојба, многу даватели на услуги се откажуваат од задоцнети такси и казни за луѓе кои имаат потреба да одложат плаќања затоа што се погодени од пандемијата на коронавирус.

Како една од клучните разлики е тоа што кога се аплицира за кредит во М Кеш, е што нема потреба од доаѓање во филијала или долги чекања на шалтер.

Сега е моментот да се увиди дека небанкарските финансиски друштва можат да му помогнат на населението да го надмине овој кризен период, но за да се реализира тоа, неопходни се средства и фокусирани кредитни линии кои ќе можат да се редистрибуираат до населението преку небанкарските финансиски друштва. Моменталната помош на најпогодените сектори претставува привремена инекција кон задржување на овие сектори во живот и е за поздравување.

Суштината на финансиските друштва е да ги задоволи краткорочните финанссиски потреби  на граѓаните на брз,лесен ефикасен и наједноставен начин со примена на напредна и иновативна технологија на сите канали кои потрошувачите ги преферираат.

Потребно да направите проценка на својот приход. Ако со својата плата можете да ги покриете неопходните трошоци, како што се режиските сметки за електрична енергија, вода, или редовните потреби од храна и друго, тогаш се наоѓате на права насока. Во случај да увидите недостиг на финансиски средства, а притоа гледате дека ситуацијата не се подобрува, контактирајте ги финансиските компании и добијте идеја како да се соочите со финансиската криза, а се со цел да се избегнат нејзините последици.

Податоци за населението

Многумина од нас уште во текот на првиот месец, имаат застрашувачко прашање во главите.

  • Што е со списокот за летниот одмор?
  • Како ќе ги платам сметките?
  • Како ќе да ја регистрирам колата?
  • Како ќе ја платам ратата за кредит?
  • Како ќе ги набавам тековните намирници за живеење?

 

За жал, многу домаќинства не беа подготвени за брз финансиски удар: 6 од 10 немаат доволно заштеди во готовина за да се покријат трошок за итни случаи. Обидете се да ги донесете своите одлуки за тоа каде да добиете пари за да се минимизира влијанието врз вашата долгорочна финансиска слика.

Можеби станува збор само за семантика, но да се направи список на што сакате да постигнете финансиски може да биде одличен начин да започнете да работите кон целите на вашите пари во 2020година.

Проблемот е во тоа што составувањето списоци и читањето списоци и самите себе не секогаш ни помагаат да ги оствариме нашите цели. За некои луѓе, размислувањето е доволно.

Откриено е дека учесниците кои размислувале за своите цели постигнале 43% од нив.

Кога станува збор за приходите на населението и навиките за штедење, истражувањето покажува дека има голема потреба од финансиска инклузија, бидејќи, согласно резултатите, 30% од испитаниците немаат доволно пари дури ни за храна, а 57% можат да си дозволат задоволување на потребите до максимум храна и облека, но дека немаат доволно да средства купат уреди за домаќинството, како ТВ, фрижидер и сл.

 

Контактирајте го лидерот на пазарот на брзи кредити М Кеш и побарајте помош.

Генерално ќе ви овозможат да ги одложите плаќањата ако изгубите работа или претрпете финансиски тешкотии - но обично треба да платите погодност или доцнење.

Крајна линија ако сте финансиски оптоварени со пандемијата на коронавирус, знајте дека не сте сами.

Заштедете нешто секој ден, дури и ако тоа е само еден денарили два.

Без оглед на вашите приходи, постојано трошете помалку отколку што остварувате.

Постоиме за вас,во моменти на криза тука сме да помогнеме во секое време.

Овој сајт користи колачиња (cookies), за да ги подобри услугите.Разбери повеќе

Сфатив
best live chat