М Кеш e првото онлајн финансиско друштво во нашата држава кое нуди кредити, брзо и лесно, усогласен според потребите на македонскиот пазар со преку 47 продавници за пари ширум државата и над 160 вработени. Портфолиото на М Кеш опфаќа различни видови производи и услуги во областа на микрокредитирањето, меѓу кои и М Фикс, М Safe, М Сток и М Бизнис.

Компанијата е дел од холдингот Management Financial Group (MFG), која ги обединува водечките даватели на небанкарски финансиски услуги во Централна и Источна Европа и има над 18 години искуство на пазарите во Бугарија, Романија, Полска, Украина, Чешка, Хрватска, Шпанија, Северна Македонија и други земји. MFG управува со богато портфолио на успешни бизнис модели во областа на потрошувачки кредити, кредити за микро и мали бизниси, кредитни картички, дигитален бизнис и други алтернативни финансиски производи и услуги. Располага со околу 300 сопствени канцеларии и над 6 000 вработени, како и над 1 200 000 издадени кредити. 

Вредности 

Човечност - Покажуваме разбирање кон луѓето работејќи отворено, блиску, со доверба и признание.

Иновативност -  Водени сме од енергијата на младоста и детската љубопитност што не прави слободни, иновативни и експериментални и предизвикувајќи се себеси.


Одговорност - Водени сме од нашата одговорност кон луѓето - колегите, партнерите, клиентите и средината во која живееме и која не опкружува.

Таргет

Да обезбедиме максимално брза, лесна и достапна финансиска услуга.

Да станеме претпочитан кредитор за нашите корисници, кој нуди транспарентни, достапни и брзи кредити, обезбедени преку првокласни персонални и професионални услуги.

Да го направиме М Кеш возбудливо, инспиративно и наградувачко место, каде што луѓето ќе посакуваат да работат. Компанија, која ги цени и им дава можности на своите екипи и вработени и која се грижи за нивниот професионален развој.

Да бидеме почитуван и сигурен партнер кој ја врши дејноста на транспарентен, одговорен и етички начин.

Одговорно кредитирање

Во основата на етичкиот кодекс на М Кеш, стојат одговорноста, транспарентноста и почитта. Користењето на краткотрајните кредити е сериозна обврска, затоа се залагаме за користење на добрите практики и целосно се посветуваме на нашите клиенти.

Информираност и транспарентност

Се стремиме да изградиме индивидуални и сигурни врски со секој клиент. Ние сме отворени и искрени во односите со нашите клиенти, партнери и колеги. Нашите кредити се даваат со јасни и транспарентни услови.

Погодност

Аплицирањето за кредит и потпишувањето на договорот се врши во една од нашите 48 продавници за пари или целосно онлајн . Услугите кои ги нудиме се удобни и олеснети за корисникот. М Кеш се залага за брзо одобрување и удобно добивање на износот.

Одговорност

Ние нудиме онлајн кредити почитувајќи ги потребите и можностите на нашите клиенти. Иднивидуално ги оценуваме можностите на секој корисник што поднел барање за кредит кај нас и го понудуваме најсоодветниот план според потребите.

М Кеш е добро решение за тебе, ако

  • Имаш потреба од финансиски средства.
  • Сакаш да си дозволиш непланирано купување или да платиш непредвидена сметка.

М Кеш НЕ е добро решение за тебе, ако

  • Сумата ти треба за период над 12 месеци.
  • Ти треба износ над 150 000 денари.

Пред да земеш кредит од М Кеш

  • Размисли дали навистина имаш потреба од парите и процени ја точната сума.
  • Процени дали си во можност на време да го вратиш кредитот.

Имаш одлучено да земеш кредит

  • Прочитај ги детално условите на договорот, општите услови и одлучи дали ти одговараат.
  • Планирај го месечниот буџет внимателно за да можеш да го исплатиш кредитот на време.

Ако не си во состојба да го вратиш кредитот

  • Не земај кредит од други места за да ја исплатиш ратата, туку контактирај нé за заедно да го најдеме најдобро решение на проблемот.
  • Не го одложувај решавањето на проблемот и обиди се да го подобриш месечниот буџет за да ги намалиш трошоците.

Сведоштва

Тони В.
Како редовен клиент во М Кеш наjмногу сум задоволен од eкспедитивноста на компанијата: брзината, коректност од колегите во компанијата со комуникацијата што ја оставаруваат со клиентите и нивната професионалност.
Мирјана В.
Нема чекање по шалтери, нема потпишување на договори и љубезноста од страна на Вашите кол центар оператори и што навистина за 1 час се префрлуваат парите на сметка.
Сашка Д.
Јас како клиент во М кеш имам 4-ти кредит подигнато по ред презадоволна сум од професионалноста брзината и толеранцијата што ја дава М – Кеш кон своите клиенти ако во случај немам можност да извршам уплата.
Вера М.
Највеќе сум задоволна од брзината, љубезноста од страна на колегите покрај високите административни трошоци наjмногу ми се најдоа во пресрет за моето внуче за лекување и други потреби во два збора многу сум задоволна.
Боби С.
Јас како клиент сум презадовелен од професионалноста и брзината на разгледување на барањата за кредити во М Кеш и наjмногу од љубезноста на агентите во компанијата кон нивните клиенти.
Игор С.
Се добива кредит веднаш. Ми дојде во пресрет компанијата во тешка ситуација поврзана со здравствени проблеми.