1. Што е М Кеш?

М Кеш ти нуди брзи кредити за износи од 5 000 до 150 000 денари, за кои може да аплицирате во некоја од нашите 52 продавници за пари или онлајн. Нашите производи се целосно прилагодени за твоите потреби и се тука да помогнат при недостиг на финансиски средства. 

2. Како да аплицирам за кредит од М Кеш?

Аплицирањето изврши го онлајн со пополнување на краткиот формулар или лично во некоја од нашите 52 продавници за пари.

3. Зошто М Кеш?

Предностите што ти ги дава М Кеш се:

  •      Над 8 години искуство, над 50 000 услужени клиенти и над 200.000 издадени кредити.
  •      Во М КЕШ секогаш се обидуваме да кажеме ДА. 
  •      Одговор на апликација за кредит во рок од 30 минути.
  •      Преносот на средствата од одобрениот кредит на трансакциската сметка на клиентот е до 1 час или веднаш по одобрувањето во било која Продавница за Пари.
  •      Твојата кредитна историја не е проблем за нас.
  •      Работиме доверливо, сигурно и со висок процент на одобрување.
  •      Кредитираме индивидуалнобрзофлексибилно и транспарентно.

Можеш да имаш доверба во М Кеш, затоа што е дел од меѓународна компанија со историја и воспоставени стандарди на работа, водена од принципите на одговорното кредитирање.

Ние работиме со посебна дозвола од Министерство за финансии, која што можеш да ја провериш тука.

4. За колкав износ и рок на отплата на кредит можам да аплицирам?

Нашите производити нудат суми од 5 000 до 150 000 денари за период од 1 до 12 месеца.

5. За колку време ќе ми одговорите?

Ако го добиеме барањето во работното време на М Кеш, ќе те контактираме за 15 минути по аплицирањето за кредит. Работно време: 8:30 -19:00.

6. Кои се условите за аплицирање?

За да аплицираш за кредит мора да си полнолетен граѓанин на Република Северна Македонија и да поднесеш копија од лична карта или пасош.

Твоето барање ќе биде разгледано од нашиот кредитен оддел, во согласност со сите принципи и законски барања за обработка на твоите лични податоци.

7. Каков е планот за отплата на кредитот?

Во зависност од твоите можности, можеш да избереш месечен продукт на исплаќање. Со склучувањето на договорот за кредит, добиваш и личен план за отплата.

8. Како да го вратам кредитот?

Враќањето на кредитот може да го направиш на повеќе начини: 

  • Преку уплата во Халк Банка АД Скопје и во било која од нашите 52 Продавници за пари низ цела Македонија.

270069929600339, депонент на Халк Банка АД Скопје

9. Како да дознaам дали ми е одобрен кредитот?

При одобрувањето на кредитот ќе добиеш повик од нашиот кредитен оддел. На твојот e-mail ќе ги добиеш сите документи поврзани со кредитот, како и линк до формуларот за потпишување на договорот.

Исто така, ќе добиеш СМС порака со личен код. Внесувањето на кодот во наведеното поле и кликнувањето на копчето 'Потпис' ќе се смета за завршна постапка за склучувањето на договорот.

10. Дали давате кредити на пензионери и жени на породилно?

Да, кредитите се достапни за сите пензионери и жени на породилно, кои ги исполнуваат условите.

11. Дали може да добијам извештај за кредитот?
Да, сé што треба да направиш е да нé побараш на +389 (2) 51 15 000.
12. Ако не ми е одобрен кредитот, дали може да аплицирам повторно и кога?

Може да аплицираш повторно после 1 месец доколку има промена во причината поради која што си бил одбиен.

13. Може ли да го исплатам кредитот предвремено? Како?

Јави се на бројот +389 (2) 51 15 000 и кажи ни дека сакаш да го исплатиш кредитот предвремено.

Износот за предвремената отплата се пресметува до датумот или денот на кој ќе го исплатиш износот.

Откако ќе го пресметаме износот што го должиш до моментот, ќе те контактираме со информација за новиот износ што го должиш.

14. Не можам да платам навреме...Што да правам?
Консултирај се со нас и заедно ќе го најдеме најдобро решение.
15. Што ќе се случи ако не го вратам кредитот навреме?

Нередовното плаќање на обврските по договорот за кредит води до наплатување на дополнителни трошоци и до влошување на твојата кредитна историја. Во случај на неплаќање од твоја страна, оваа околност ќе се одрази во МКБ.

При доцнење на исплата на обврските по договорот за кредит, ги должиш трошоците за собирање долгови и легална камата за секој ден задоцнување. При неплаќање на обврските од договорот, обврските се префрлаат на фирма за собирање на задоцнети плаќања.

16. Заштитени ли се моите лични податоци?
ФД М Кеш Македонија ДООЕЛ Скопје е финансиско друштво, регистрирано како администратор на лични податоци од страна на Дирекцијата за Заштита на Лични Податоци. Твоите лични податоци се заштитени и Друштвото ги чува и обработува во строга согласност со одредбите на Законот за Заштита на Личните Податоци.
17. Како може да добијам потврда за исплатен кредит?
Јави се на +389 (2) 51 15 000 и ние ќе ти испратиме потврда за исплатен кредит.
18. Како да поднесам жалба?

На e-mail на компанијата или со јавување на нашиот телефон +389 (2) 51 15 000.

19. Кои се нашите правила за одговорно давање на кредит?

ФД М Кеш Македонија ДООЕЛ Скопје строго ги почитува барањата за содржината на договорите за кредит, во согласност со важечките прописи. Сите клиенти добиваат предвремена информација за условите на соодветната финансиска услуга обезбедена од страна на Друштвото, како и соодветни објаснувања на поставените од нив прашања.

ФД М Кеш Македонија ДООЕЛ Скопје врши проценка на кредитоспособноста на клиентите пред да донесе одлука за давање на кредит. При извршување на проценката, Друштвото собира доволно информација од нашите клиенти и се проверува нејзината веродостојност.

ФД М Кеш Македонија ДООЕЛ Скопје дава брзи кредити прилагодени со можностите на клиентите, големината на ратата на кредитот мора да одговара на приходот на клиентот. Секое аплицирање е предмет на проценка на ризикот во однос на внатрешните правила на Друштвото.

Не двоумете се да ни се јавите или да ни напишете!

+389
Само бројки се дозволени

Полето е задолжително

Contact Icon
Кореспондентна адреса
Северна Македонија ул. Пајак 9 1000 Скопје
Contact Icon
За нас
"ФД М Кеш Македонија" ДООЕЛ
EIC: 6992960
MRP: Бјанка Катру
Phone Icon
02 51 15 000
биран директно од целата земја