Буџет за четири свадби и еден погреб

01.01.1970

Филмот "Четири свадби и погреб " е миленик на неколку генерации, и една од причините е тоа што ни покажува живот како што е - низа радосни и тажни моменти. Вистината е дека во време на силна емоција, било позитивна или негативна, никој не е на финансиската страна на среќниот или тажен настан. Затоа вреди да се размислува за овие ситуации и да се планира однапред, а не кога сме во заробеништво на емоции.

За свадбите

Без разлика дали тоа ќе биде одлична, раскошна свадба со многу гости, ресторан, оркестар и други додатоци, без разлика дали тоа ќе биде нешто егзотично како нуркање во вечна љубов под вода, на пример, или само собирање на најблиските - тоа е прашање на параметри и можности. Буџетот може да биде минимален и нема горна граница.

За погребите

Ние не сакаме да размислуваме за тажни работи, а уште помалку за губење на блиска личност, но тоа се случува, а во тој момент сигурно несакаме да размислуваме за сметките и пазарењето околу кое колку чини. Сепак, добро е да се има прелиминарна идеја за цените на погребниот ритуал, барем за да видиме дали нашите заштеди ќе "земат " таква цена.

Ни најмалку несакаме да размислуваме на овакви нешта, но како биолошка појава се случува и мораме да бидеме подготвени на овакви моменти. Губењето на блиска личност е трагичен настан, каде што треба одговорно да ги преземеме одговорностите околу погребувањето, секако, во овакви моменти најмалку што сакаме да размислуваме е околу цените на гробниците и процедуралните трошоци. За избегнување на додатни проблеми, потребно е навремено и рационално да размислуваме околу оваквите немили настани.

Повеќе новости
Претходно Летно Реновирање: како да заштедите време и пари
01.05.2019

Летото е време за одмор, но и време за реновирање-поправка. Претстојните поправки секогаш се сериозен предизвик - и тоа не само во финансиск...

Види повеќе
Следно 5 Работи кои што е неизбежно вашите деца да ги научат
05.06.2019

Неколку совети како да го развиете потенцијалот на вашите деца.

Види повеќе