Како да се забавувате и да заштедите пари во исто време?

01.12.2022

Како да се забавувате и да заштедите пари во исто време?

Кога станува збор за заштеда на пари, првиот трошок што треба да се намали е забавата. Одење во кино, патување, излегување со пријателите...сето ова чини пари и го прави најголемиот трошок.

Дали тоа значи дека треба да се откажете од добрите времиња за да можете да заштедите? Воопшто не! Претпоставката дека треба да потрошите пари за да се забавувате е токму тоа: претпоставка.

Буџетирањето и уживањето во животот се две работи кои не треба да се контрадикторни една со друга. Всушност, во процесот на заштеда на пари, може да откриете еден куп нови начини на забава кои ќе ви дадат нови пријатни емоции без да се скршите.

Подготвени сте да дознаете како да заштедите пари, да останете во рамките на вашиот буџет и да го живеете животот во потполност? Погледнете како можеме да се забавуваме и да заштедиме во исто време.

Бесплатни културни настани

Во повеќето поголеми градови се организираат бесплатни културни настани. Дури и ако не можете да одите на концерт на голема ѕвезда, често независните музичари ќе ви го донесат задоволството на вистинската уметност без да се откажат од половина од вашата плата за тоа.

Само погледнете подобро, бидејќи бесплатните настани ретко имаат гласно рекламирање. Побарајте објави на вратата од центарот на заедницата во соседството или во главните онлајн културни директориуми.

Волонтирај на филмски фестивал или уметнички фестивал

Организирањето фестивал не е лесна работа и секогаш се потребни волонтери. Работата е бесплатна, но добивате бесплатен влез на сите фестивалски настани. И можете да бидете многу поблиску до вашите омилени уметници од кој било носител на ВИП билети.

Пребарувајте онлајн зделки

Веб-страниците за зделки се одличен начин да заштедите пари без да штедите на забава. Секогаш прво проверувајте таму кога сакате да одите на маникир, концерт или дури и на медицински преглед.

Кога ќе наидете на профитабилна понуда, дури и да немате пари во моментот, можете да му верувате на M Cash, кој брзо ќе ви помогне со потребната сума.

После тоа, плаќањето е на помали рати, што ќе ви помогне да го држите буџетот под контрола.

Можете исто така да ги следите фан страниците на сите ваши омилени брендови и редовно да проверувате за ексклузивни зделки, рана продажба и понуди за штедење.

Прошетка во природа

Има ли нешто попријатно од прошетка во природа во која било сезона од годината? Нашата земја е богата со природни знаменитости дури и на неколку километри од градот во кој живеете. Земете сендвич од дома, термос со чај и саботната авантура е готова!

Тематски вечери дома

Не мора да ги сретнувате пријателите во скапи ресторани и барови. Во удобноста на вашиот дом, можете да создадете и незаборавна атмосфера за забава, со вашата омилена музика, домашна квалитетна храна и без опасност од непријатни странци на соседната маса.

Повеќе новости
Претходно Какво е чувството да добиеш голема новогодишна елка, баш пред нова година
29.11.2022

Во месец ноември израдувавме 10 семејства со гооолема елка и еден тон украси! Промоцијата веќе создава вистинска зимска сензација кај оние ...

Види повеќе
Следно Извлекување на добитник од прво коло за SMART TV!
10.12.2022

Приближно 67% од клиентите на М Кеш добиваат подарок со секој одобрен заем, а на 9-ти декември 1 среќен добитник е извлечен за Смарт Телевиз...

Види повеќе