М Кеш организираше крводарителска акција заедно со Институт за Трансфузиона Медицина

04.08.2021

   Како општествено одговорна компанија, во М Кеш се стремиме да се грижиме за здравјето и удобноста не само на нашите колеги, туку и на сите други. За поддршка на општествено значајни иницијативи кои се грижат за животот и работата на луѓето во неволја. Ова беше токму последната успешна кампања што ја организиравме заедно со Институт за Трансфузиона Медицина на Македонија. Заедно спроведовме крводарителска акција, во која учествуваа вработените во М Кеш.

Вклучени во разни добротворни иницијативи, нашите колеги ја зедоа идејата при срце. Повеќе од 20 луѓе се приклучија и донираа крв за поддршка на кампањата. Покрај тоа што е важно за сите пациенти на кои им е потребен третман на крв, дарувањето крв е добро за нашето тело и здравје. Манипулациите се безболни и не претставуваат ризик за здравјето на донаторот.

Само 450 мл. донираната крв може да спаси 3 животи. Ние во М Кеш апелираме до секој што може да дарува крв да го стори тоа и да ја поддржи благородната кауза.

 

 

 

Повеќе новости
Претходно Предности на електричен тротинет во споредба со други превозни средства
14.06.2021

Пандемијата не одалечи и речиси го запре користењето на јавен превоз. Недостаток на места за паркирање, како и цената за истите ќе ве натера...

Види повеќе