Розите и нивното значење

24.02.2022

 Присуството на цвеќе предизвикува среќни емоции, ги зголемува чувствата на задоволство од животот и влијае на социјалното однесување на позитивен начин. Цвеќињата се природен и здрав модератор на расположенија и имаат големо влијание врз среќата.

Ако размислувате да подарите некому цвеќе, имајте ја во предвид симболиката на цвеќето за да можете да ја испратите идеалната порака до примателот. Најподаруван цвет е розата кој е симбол на љубов и благодарност. Мирисот, изгледот и многуте бои и пораки веќе илјадници години инспирираат на создавање јазик на симболички пораки.

Црвени рози

Убавина и совршенство... Црвените рози се почесен начин да се каже „те сакам“. Пренесуваат страст и силна романтична љубов кон друга личност. Без разлика дали е роденден, ден на вљубените или едноставно да изразиме благодарност за кој било ден, нема подобар начин од букет црвени рози за да ги споделите вашите чувства.

Бели рози

Белите рози традиционално се поврзуваат со бракови и нови почетоци, но нивната тивка убавина им прави и гест на сеќавање. Соодветна за пријатни прилики, белата роза е погоден начин да се почести пријателот или саканата личност во признавањето на нов почеток или збогум. Нивната чиста боја пренесува почит и оддава почит на нови почетоци и изразува надеж за иднината

Жолти рози

Додека жолтата роза некогаш симболизираше љубомора и алчност, сега претставува пријателство и грижа. Дарувањето жолта роза на пријател претставува топлина и љубов и може да биде одличен начин да го покажете вашето задоволство. Жолтата роза исто така симболизира сеќавање и топла меморија или знак на благодарност.

Розеви рози

Овие рози  претставуваат симбол за женственост, елеганција, отменост, а често се подарува и како знак на воодушевување. Розева роза покажува благодарност и среќа, а има понежно значење од црвената.

Виолетови рози

Од нивниот прекрасен мирис до нивната прекрасна виолетова нијанса, букет од виолетови рози носи порака за преданост и љубов на прв поглед. Исто така има смирувачки својства на ароматерапија, така што може да биде одличен подарок.

 

Портокалови рози

Портокаловата роза се гледа како мост помеѓу пријателството изразено со жолтата и љубовта изразена со црвената роза. Можат да бидат изразување на фасцинација или пак гордост.

 

  Секако и бројот на розите има одредена симболика. Една роза значи посветеност и лојалност е и совршен подарок за вашиот партнер, додека сноп од пет или повеќе црвени рози отворено и гласно изјавуваат љубов и е прекрасен начин да оставите силен впечаток на некому кој ви се допаѓа.

 

!Овој материјал содржи лично мислење, не е подготвен врз основа на научни факти, студии и испитувања, но претставува синтеза на информации за вообичаените придобивки опишани погоре.!

Повеќе новости
Претходно Нова стилска реклама за 2022 година- М Кеш - Ем први, Ем брзи, Ем наjдобри.... и тоа не е СЕ!
14.02.2022

М Кеш го цени времето на клиентите и затоа потребата да бидеме поблиску до вас ни овозможува да бидеме уште подостапни со нашите услуги и да...

Види повеќе
Следно Како да ги организирате финансиите
28.03.2022

Клучен сегмент на добрата финансиска организација вклучува буџетирање. За секогаш да бидете сигурни дека правилно ги трошите парите, потребе...

Види повеќе